7.4.2011

Kevätklassikko 2011


Perinteinen Kainuun pyöräilykauden avaus ajetaan tänä vuonna lauantaina 21.5 klo 11 alkaen. Kevätklassikossa ajetaan leppoisassa tunnelmassa pohjoiseen suuntautuen hiljaiset maalaismaisemat ja legendaariset soratiet. Matkaa voi suunnitella itselleen sopivaksi lukuisten oikaisumahdollisuuksien tarjotessa helpoitusta tarvittaessa. Koko reitti on reipas sata kilometriä ja matkavauhti pidetään noin kahden viiden tuntumassa. Toki maltillisemman vauhdin ryhmiä muodostuu ja jokainen voi taittaa matkaa omaan tahtiin.

Tapahtuma on kaikille ilmainen. Reitilla ei ole yleistä huoltoa (varakumeja, juomaa, ruokaa tms..). Reitti sisältää lukuisia soratieosuuksia, joita voi kuitenkin ajaa maantiekumeksellakin. Tapahtumaan osallistutaan omalla vastuulla.

Matkan taittaminen aloitetaan Raatihuoneentorilta klo 11 jälkeen yhteislähtönä. Reittikarttaan kannattaa tutustua etukäteen ja tulostaa se vaikka mukaan. Pääjoukko ajaa allekirjoittaneen johdolla koko reitin, joten siinä seurassa ei eksy. Jos kuitenkin haluat muokata omaa reittiäsi haluamaksesi, on reittikartta hyvä olla mukana. 35 kilometrin kohdalla pidetään pieni tauko, jossa on mahdollisuus täydentää matkaeväitään Kontiomäellä. Muita ravistelutaukoja pidetään tarpeen mukaan. Reissu päättyy Vimpelinvaaran huipulle, jossa kiitellään ajoseurasta ja taputellaan toisiamme selkään hyvästä reissusta.

Reissun jälkeen mahdollisuus saunomiseen ja illanviettoon.


Mikko Myöhänen
maastiskeza@gmail.comEi kommentteja: